Cuccaromestari

Cuccaromestarin matka kisällistä mestariksi

Huippu homma, että tulit lukemaan esittelyä kasvoista cuccaron takana!
Täällä kirjoitan minä, cuccaromestari Mirka.

Cuccaro on minulle uusi mahdollisuus. Se antaa minulle uuden oljenkorren elämään.
Olin vuodet 2018-2019 piilossa sairauslomalla masennuksen ja uupumuksen vuoksi.
Ennen sairauslomaa rakensin 7 vuotta omaa yritystäni, Cosechaa.

En voi sanoa parantuneeni, mutta olen matkalla parempaan suuntaan. Välillä synkkyys ja kivut vievät huomion elämästä, mutta yleensä seuraava päivänä on parempi olla. Kolme vuotta sitten minun oli pakko repiä itseni irti elämästä, joka oli muuttunut päänsisäiseksi kaaokseksi ja ainoa vaihtoehto oli jäädä sairauslomalle.

Tämä matka itseni kanssa on muuttanut minua pysyvästi. Siinä missä nyt tunnistan omat voimavarat ja heikkoudet, osaan rakentaa haluamaani elämää. 

Jos minun olisi kolme vuotta sitten pitänyt päättää, olisin luullut olevani koko loppuelämäni työkyvytön.
Koin huonoa omaatuntoa ja ennen kaikkea häpeää.
Häpeää siitä, että olin sairastunut.
Olin myös menettänyt ammattiylpeyteni.
Ylpeyden siitä kaikesta mitä olin saanut rakennettua.

Pelkäsin, ettei minusta ole enää mihinkään. Kohtaamalla omia mörköjä menneisyydestä, opin tuntemaan itseäni joka päivä paremmin.
Opin sanomaan ei, kun se tuntui oikealta ratkaisulta ja aloin kuunnella itseäni. Huomasin kaipaavaani elämään jotain muutakin kuin pelkästään unta ja lepoa päivästä toiseen.

Aloin ikävöidä töihin, olinhan ehtinyt rakentaa sitä elämästäni 7 vuoden ajan, joista 4 vuotta omalla toiminimellä.
Se miten kaikki silloin muutama vuosi sitten loppui yhtäkkiä, oli kamalaa.
Se oli minulle häpeätahra, josta en ole uskaltanut edes puhua.

Tie kisällistä mestariksi
Elokuussa 2019 löysin kauan kadoksissa olleen inspiraation. Kaavoitin ajatuksissani pyörineen laukun, leikkasin kankaat ja aloin ommella. Muutaman tunnin päästä minulla oli valmis laukku.
Se hetki toi iloa ja onnea, koin pitkästä aikaa onnistumisen tunteen. Sitä fiilistä minulla oli ollut ihan järjetön ikävä.

Syksyllä minun oli pohdittava mitä tulisin tekemään elämälläni.
Opiskelu luki- ja hahmotushäiriön, adhd:n (aktiivisuuden- ja tarkkaavuuden häiriö) ja autisminkirjoon kuuluvan aspergerin oireyhtymän kanssa tuntui mahdottomalta tehtävältä.
Olinhan aiemmin onnistunut suorittamaan vain yhden neljästä eri koulutuksesta loppuun saakka. Etsin netistä erilaisia töitä, jossa voisin oikeasti työskennellä omien rajojen puitteissa.

Inspiroiduin ensimmäisen laukun myötä uudelleen käsillä tekemisen pariin.
Pohdin mitä aiemmat vuodet kukkaroiden kanssa olivat minulle antaneet ja aloin muistella kohtaamisiani ihmisten kanssa. Kultaisia, ihania ja tsemppaavia ihmisiä.
Ideoita ja toiveita, joita kuulin ja minulle esitettiin.
Sain onnistumisesta voimaa, joka ohjasi minua eteenpäin. Hioin tuplakukkarolaukun mallia ja kaavaa useita tunteja, jotta pystyisin todella seisomaan sanojeni takana.

Kyllästyin ompelukoneen siirtämiseen paikasta toiseen, kankaiden leikkuuseen lattialla ja sain loistoidean. Kaksion keittiö oli ollut melko vähällä käytöllä, mitä nyt harvinaista leipomista ja ruoanlaittoa lukuunottamatta. Annoin ruokapöydän neljän tuolin kera eteenpäin. Hain varastosta pukkijalat ja pöytälevyn. Nyt minulla oli leikkuu- ja ompelupöytä. Pieneen tarjoiluvaunuun sain kasattua tärkeimmät ompelijan työkalut. Lähes 10 vuotta käyttämättömänä ollut keittiö sai nyt uuden merkityksen.

Ajatus käsityöyrittäjyyteen palaamisesta tuntui pelottavalta, lähes lamaannuttavalta. Samaan aikaan tunsin piston sydämessäni, miksi en tekisi sitä minkä parhaiten osaan?
Päätin että tällä kertaa teen asiat toisella tavoin, mutta yhä edelleen pääraaka-aineena rakkaus omaan työhön.

Ainutlaatuinen cuccaro
Tuhansien tähtien alla valmistuu cuccaromestarin taidonnäyte.
Nämä ihanuudet valmistetaan tilauksesta. Vain silloin kun cuccarolle tiedossa koti, jossa sitä käytetään ja rakastetaan.
Jokainen on ainutlaatuinen ja tärkeä. Aivan kuten sinäkin ♥

Tutustu myös kaikkiin cuccaroihin myönnettävään onnellisuustakuuseen sekä cuccarotehtaaseen.

Rakkaudella,
Mirka

Tule mukaan rakentamaan yhdessä cuccaroa!

Vieritä ylös