Cuccaron vastuullisuuslupaus

Tämä blogikirjoitus on osa blogisarjaa cuccarot ja vastuullisuus, ja on tämän sarjan kolmas kirjoitus.
Cuccarot ja vastuullisuus, osa 1↗
Cuccarot ja vastuullisuus, osa 2

Katselen meidän kaunista syksyistä pihaa, kun syksyn värit ovat jo saapuneet puihin, ja niiden alta pilkistää vielä vihreä ruoho. Samalla mietin kuinka upea meidän maapallomme on. Se on täynnä upeita elementtejä, värejä, elämää, auringonsäteitä ja kuunsiltoja. Se pistää mut ajattelemaan, mutta pelkkä ajatus ei riitä muuttamaan maailmaa.

Vaikka olen pieni käsityöyrittäjä maailman mittakaavassa piskuisesta Suomesta, se ei poista vastuuta mikä mullakin kuitenkin on. Olisin halunnut jo Cosechan aikaan panostaa enemmän vastuullisuuteen, mutta se jäi toteuttamatta oman osaamisen ja tiedon puutteessa. Se oli silloin vain ajatuksen tasolla, nyt vuonna 2020 on aika siirtyä todellisiin tekoihin.

Nyt vuonna 2020 on aika siirtyä todellisiin tekoihin

cuccaromestari Mirka Teerikangas

Vastuullisuuslupaus 2021
Kautta mestarin kunniani, cuccaro sydämelläni, vannon että cuccaro ottaa joka päivä askelia kohti vastuullisempaa yritystoimintaa.
Sanojen lisäksi tietenkin tarvitaan konkreettisia toimia ja tässä mukaan astuu kestävän kehityksen asiantuntija ja suunnittelemme yhdessä vuoden 2021 aikana cuccarolle vastuullisuusohjelman. Sen käyttöönoton lisäksi ohjelmaan kuuluu vuosittainen seuranta ja toteutuneista tavoitteista sekä suunnitelmista ja asioista joita tulee vielä kehittää.

Mukaan astuu kestävän kehityksen asiantuntija ja suunnittelemme yhdessä vuoden 2021 aikana cuccarolle vastuullisuusohjelman

cuccaromestari Mirka Teerikangas

Kun aloitin harratuksena vuonna 2011 ensin vaatteiden ja sitten kukkaroiden ja laukkujen valmistuksen, maailma oli hieman erilainen. Näinä yhdeksänä vuotena olen oppinut, että suomalaista käsityötä ja käsillä tekemistä arvostetaan paljon ja moni nimenomaan haluaa valita Suomessa valmistetun tuotteen. Esimerkiksi Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry↗ on tehnyt paljon suomalaisen käsityöyrittäjien sekä käsityön arvostamisen eteen.
Tietoisuus maailman tilanteesta tuntuu pysäyttävän yhä useamman, ja hyvä niin.

Mä oon päättänyt muuttaa maailmaa, cuccaro kerrallaan ja kutsun sut mukaan yhdessä rakentamaan maailman parhaasta cuccarosta vastuullista ja viisasta tekstiilialan edelläkävijää.

Digitaalinen vallankumous on täällä jo! Tästä hyvänä esimerkkinä nyt käynnissä olevat kässämessut netissä!


Cuccaromestarin vastuullisuuslupaus – mitä toimia tehdään ja mihin voimavaroja kohdennetaan
?
▨ Cuccaron vastuullisuusohjelma 2021
▨ Cuccaron hintarakenteen läpivalaisu
▨ Materiaalien ja tarvikkeiden vastuullisuuskartoitus
▨ Vaihtoehtomateriaalien käytön selvitys
▨ Vastuullisuuden vuosittainen seuranta ja kehittäminen

Tulen siis jo aivan lähikuukausina palaamaan vastuullisuusblogisarjaan, nimittäin seuraavaksi aion kirjoittaa läpinäkyvästä hinnoittelusta ja mistä kunkin cuccaron hinta muodostuu.

♥ :llä Mirka
cuccaromestari

Kirjoittajana cuccaromestarin blogissa toimii cuccaromestari Mirka Teerikangas. 31-vuotias käsityöyrittäjä valmistaa cuccaroita ja aikoo muuttaa maailmaa pieni pala kerrallaan.


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös