Virtuaaliset käsityömessut – täältä tullaan!

Kuten kaikki meistä varmasti tietävät, Suomessa yli 500 ihmisen tapahtumat on suositeltu peruutettavaksi tai siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan. Tämä koskettaa etenkin käsityöalan yrittäjiä ja on kova isku heille, joilla pääasiallinen tulo tulee tapahtumista ja niihin on panostettu satojen eurojen paikkamaksuilla, varastossa on ainakin kymmeniä, ellei jopa satoja tuotteita, odottamassa myyntiä.
Itsekin elin näin neljä vuotta, kunnes uupumus iski.
Nyt palatessa työelämään tein päätöksen, en itse lähtisi messuille tai tapahtumiin. Oma fyysinen vointi estää useiden päivien seisomisen ja henkinen kapasiteetti ei tule riittämään yli 12-tuntisia päiviä tuhansien ihmisten ympäröimänä. Sain nopeasti jälleenmyyjän, joka kiertää ahkerasti erilaisissa tapahtumissa. Tämä nyt sitten kaatui tähän yleisötapahtumien perumiseen toukokuun loppuun, mutta pidetään toivo yllä kesän tapahtumista ja niiden toteutumisesta.
Minulla itselläni ei ole hätää, olen kuitenkin huolissani rakkaista kollegoista, joiden ainoa tulo saattaa olla tapahtumamyynti.

Torstaina sain kollegalta kutsun Facebook-ryhmään. Se oli käsityöyrittäjien sekä käsityötarvikkeita myyvien yritysten vastaisku kevään peruuntuneille messuille ja tapahtumille. Käsityömessut, jotka nyt siirtyi myöhempään ajankohtaan, pidettäisiinkin netissä! Miten hieno ja hyvä idea. Ja tapahtuma, johon minäkin pääsen henkilökohtaisesti osallistumaan.

En aio päivystää vuorokauden ympäri koneella, mutta pyrin olemaan tavoitettavissa päiväsaikaan muutaman tunnin säteellä Facebookissa, sähköpostitse ja Instagramissa.
Cuccaroista ei tule mitään sen kummempia messutarjouksia, mutta ajatuksissa on valmistella spessukappaleita messuille. Juuri eilen kävin sopivasti kangasvarastoja läpi ja pieniä muutamaan kappaleen eriä saan valmistettua ennen messuja. Samalla yritän muistuttaa itseäni, ettei minun ole tarkoituskaan hankkia ympäri pyöreiksi päiväksi asti töitä, vaan jo muutaman cuccaron valmistus viikossa riittää. Pelkään yhä työkyvyn heikentyvän, jos on liian paljon tehtävää ja samalla se myös lisää henkistä kuormitusta. Olen pienin askelin opetellut välttelemään sitä jatkuvaa burnouttia tarkastelemalla kalenteria hyvin tarkoin. Annan myös itselleni anteeksi, jos suunnitelemani asiat eivät toteudu, eihän tässä ole aika mihinkään kesken loppumassa.

Ensimmäisenä vuorossa jo parin viikon päästä on kässämessut netissä, perjantaista sunnuntaille 27.-29.3.2020


Toiset messut järjestetään huhtikuun loppupuolella, perjantaista sunnuntaihin Popaali -käsityömessut netissä 24.-26.4.2020.

Molemmat messut järjestetään pääasiallisesti Facebookissa, itse mainostan myös messuspessuja cuccaromestarin Facebookissa ja Instagramissa sekä blogissa, storea unohtamatta.

Vaikka tilanne nyt on mitä on, silti moni yrittäjä on kääntänyt tämän päinvastaiseen suuntaan, yhdessä tekemällä olemme vahvempia ja pystymme auttamaan toisiamme. Se on ollut erittäin ihanaa huomata 💕

♥:llä Mirka
cuccaromestari

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös